Wednesday, June 30, 2010

Suara PERKASA Bermula Garang


Suara PERKASA akhbar rasmi Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia akan berada di pasaran mulai esok ( 1 Julai 2010). Buat permulaan sebanyak 25,000 dicetak dan diedarkan di seluruh Malaysia. Ia dijual dengan harga RM2 di semenanjung dan RM2.50 di Sabah dan Sarawak. Suara Perkasa dijadual terbit setiap 1 dan 15 haribulan.

Ramai tertanya-tanya di manakah boleh mendapat akhbar ini? Mereka memang menunggu-nunggu kemunculan sulung akhbar ini selepas PERKASA mengedarkan edisi pengenalannya dalam mesyuarat agung pertama mereka di ibu negara pada 27 Mac lalu. PERKASA negeri atau daerah tidak dibekalkan akhbar ini untuk dijual kepada ahli-ahli tetapi berkemungkinan besar PERKASA pusat akan melantik agen-agen untuk memasarkan akhbar ini kepada rakyat. Oleh itu sesiapa yang berminat bolehlah mencari di kedai-kedai yang biasa menjual akhbar. Peringkat awal ini berkemungkinan akan mudah di dapati di Kuala Lumpur dan Selangor serta bandar-bandar besar di seluruh negara.

Suara PERKASA muncul dengan begitu sensasi apabila meminta kerajaan menahan Timbalan Menteri Pelajaran yang juga Ketua Pemuda MCA di bawah ISA gara-gara mempertikan biasiswa MARA. Akhbar berbahasa Inggeris, The Star memetik Wee sebagai berkata jika kerajaan menghentikan pemberiaan biasiswa JPA tetapi mengekalkan biasiswa Mara, ia tidak selaras dengan konsep 1Malaysia.

Bagi PERKASA, Wee Ka Siong tidak berhak untuk mempertikaikan biasiswa MARA kerana ianya adalah hak orang Melayu dan termaktub sebagai hak-hak istimewa orang Melayu seperti yang telah termaktub dalam perlembagaan. Walau apa tujuan Wee mengeluarkan kenyataan itu ianya telah menguris perasaan orang Melayu yang memberi undi kepadanya sebagai Ahli Parlimen Ayer Hitam, Johor. Tambahan pula Parlimen Air Hitam adalah kawasan majoriti Melayu dan diberi kepada MCA atas semangat perkongsian kuasa kerajaan BN.

Timbalan Presiden PERKASA yang juga Yang Dipertua PERKASA Johor, Dato' Abdul Rahman b Abu Bakar telah mendesak Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Wee Ka Siong memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia kerana didakwa mempertikaikan biasiswa mara. Beliau juga telah meminta pengundi Melayu di Parlimen Ayer Hitam supaya berfikir dua kali untuk mengundi Wee Ka Siong dalam pilihanraya akan datang. Malah Dato' Abd. Rahman juga berkata Wee tidak layak menjadi menteri kerana tidak tahu menjaga sensitiviti orang Melayu yang selama ini menyokongnya dalam pilihanraya.

YDP PERKASA Johor itu sendiri bercadang akan mengadakan perhimpunan dalam Parlimen Ayer Hitam untuk berjumpa dengan rakyat. Jika Wee Ka Siong tidak memohon maaf dan bercakap berdolak dalik, kerusi Parlimen Ayer Hitam akan menjadi kerusi panas dalam pilihanraya umum akan datang.

Tahniah kepada suara PERKASA yang akan menjadi wadah bagi mengetengahkan masalah dan kepentingan Melayu selaras dengan matlamat perjuangan PERKASA. Tunggu kehadirannya di tempat anda. klik di sini

Amir Hamzah
Batu Pahat

2 comments:

Arif Omar said...

kj dok menyibok. kerja sendiri tak terbuat sibok nak bergaduh dgn ibrahim. puihhhhhhhhhhhhhhh untuk kj. boleh jalanlah kj

amirhamzah64/ 64أمير حمزه said...

Salam bro Arif Omar,
Semakin hari semakin tak boleh diharap mamat ni.....